top of page
Sök

Rättegångstävlingen 2019


Finalen i 2019 års omgång av Den nordiska rättegångstävlingen om de mänskliga rättigheterna avgjordes i Reykjavik, Island den 6-8 juni 2019.


Foto: Anastasia Matveeva


13 lag från universitet i samtliga nordiska länder deltog i årets tävling. Två lag från Stockholm; Club S:t Erik och Club Södermark gjorde upp om segern i finalomgången, som ägde rum i Islands högsta domstol. Vi gratulerar laget från Club S:t Erik som utsågs till tävlingens vinnare!


Det vinnande laget erhåller, förutom förstapris i Den nordiska rättegångstävlingen om de mänskliga rättigheterna, även en plats i Grande Finale - Trans-European Moot Court anordnad av Civil Rights Defenders. Denna final hålls under hösten samma år i Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna mellan det vinnande laget i Den nordiska rättegångstävlingen respektive det lag som vann årets upplaga av motsvarande rättegångstävling på Balkan (Regional Moot Court Competition). I årets final får Club S:t Erik möta Club Dimitrije Davidovic från Serbien.

Senaste inlägg

Visa alla

Praktisk Europaprocess VT 2023

Vill du utveckla din juridiska argumentation och fördjupa dina kunskaper om Europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna (EKMR)? Specialkursen Prakti

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page